Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Sirje marineeritud paradiisiõunad

Eesti

Sirje marineeritud paradiisiõunad

Sirje Kukk Taluperenaiste hoidised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Lauri Kulpsoo
Paradiisiõunapuu on taluaedades levinud üle Eesti ja sellest valmistatud magusalt hapukad ja vürtsised salatiõunad maitsevad eriti hästi suuretükiliste liharoogade kõrval.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Paradiisiõun
0.5 l Vesi
200 g Suhkur
5 tera Nelk
Kaneelikoor
2 spl Äädikas 30%-line
Torgi õunte koor puutikuga läbi, et see hoidises vähem puruneks. Pane õunad purki. Keeda veest ja maitseainetest marinaad (2–3 minutit). Vala kuum marinaad purkidesse õunte peale. Tõsta purgid kuumutusnõusse 60-kraadisesse vette ja kuumuta 85 kraadi juures, olenevalt purgi suurusest, 10–25 minutit. Sule õhukindlalt.

KOMMENTAARID

KaSi 10.sept 2012 00:09
Põhimõtteliselt saab neid siis ju koos tomatitega marineerida? Pole kumbagi varem proovinud teh aga sel aastal katsetan. Eks annan siis teada kuidas välja tuli pradiisid ja tomatid ühes purgis....
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes