Rahvusköögid  » Eesti

Ploomivaht

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kirsi-ja ploomikoogid Autor: Angeelika Kang
Õhuline ploomivaht, kus on tunda ploomide pikantsust, sobib hästi biskviitküpsiste või vahvlitorudega. Ploomide asemel võid kasutada ka kreeke või kirsse.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit
Keeda poolitatud ja kividest puhastatud ploomid nõrgal kuumusel suhkruga pehmeks. Jahuta ja püreeri. Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munakollased ploomisegusse. Sega želatiinipulber külma veega, lase veerand tundi paisuda, sulata saadud tarrend kuumaveevannis ja kalla ploomisegu hulka. Vahusta koor ja sega ploomisegusse. Vahusta munavalged ja lisa vähehaaval suhkur. Tõsta munavalgevaht ettevaatlikult ploomisegusse. Kalla pokaalidesse ja pane 3 tunniks külmkappi tarduma. Serveeri kohe.

Hea teada: Toorest muna sisaldavad magusroad söö ära samal päeval, mil oled need valmistanud.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa