Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Batsillipeletajast tomatisupp küüslauguga

Eesti

Batsillipeletajast tomatisupp küüslauguga

Maru Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Päikeseikalduse puhuks on tomatisupp valminud päikesekollastest tomatitest. Viimaste puudumisel saab sama suurepärase ka hapumatest punastest. Küüslaugust krehvtine ja ingverist tuline batsillitõrje. Isukamail tasub supile lisada ka toitvaid läätsesid.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1.3 kg Tomat (kollased või punased)
4 + 1 tk Küüslauk
1 tk Sibul
0.5 l Puljong
1 dl Lääts (kollased või punased)
Sool
Must pipar
1 spl Sidrunimahl
1 tl Mesi
1 - 2 tl Ingver (riivitud)
1. Puhasta tomatid varrekohtadest ning rebi või lõika sektoriteks. Sulata poti põhjas või ning pisut oliiviõli. Suru küüslauguküüned noa küljega katki ja haki laisalt. Puhasta sibul ja haki peeneks. Kuumuta õrnkuldseks.
2. Seejärel lisa tomatid ja pisut puljongit. Hauta, kuni tomatid on kaotamas oma vormi ning muutumas supiks. Lisa kollased läätsed (punase supi puhul punased läätsed) ja keeda pehmeks. Haki viimane küüslauguküüs potti ja püreesta segu. Timmi juurde parasjagu soola, pipart, sidrunimahla ja mett ning riivitud ingverit.
3. Serveeri krõbeda küüslaugusepikuga.

KOMMENTAARID

Marian 05.okt 2011 18:00
Praegu podiseb potis. Lõhnab väga hästi, maitseb veel paremini. Muidugi kui tomatid väga ei maitse, siis ei soovita seda.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke