Rahvusköögid  » Eesti

Batsillipeletajast tomatisupp küüslauguga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Maru
Päikeseikalduse puhuks on tomatisupp valminud päikesekollastest tomatitest. Viimaste puudumisel saab sama suurepärase ka hapumatest punastest. Küüslaugust krehvtine ja ingverist tuline batsillitõrje. Isukamail tasub supile lisada ka toitvaid läätsesid.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Puhasta tomatid varrekohtadest ning rebi või lõika sektoriteks. Sulata poti põhjas või ning pisut oliiviõli. Suru küüslauguküüned noa küljega katki ja haki laisalt. Puhasta sibul ja haki peeneks. Kuumuta õrnkuldseks.
2. Seejärel lisa tomatid ja pisut puljongit. Hauta, kuni tomatid on kaotamas oma vormi ning muutumas supiks. Lisa kollased läätsed (punase supi puhul punased läätsed) ja keeda pehmeks. Haki viimane küüslauguküüs potti ja püreesta segu. Timmi juurde parasjagu soola, pipart, sidrunimahla ja mett ning riivitud ingverit.
3. Serveeri krõbeda küüslaugusepikuga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marian 05.okt 2011 18:00
Praegu podiseb potis. Lõhnab väga hästi, maitseb veel paremini. Muidugi kui tomatid väga ei maitse, siis ei soovita seda.
1