Rahvusköögid  » Eesti

Sibulabatoon

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Sibulad ja laugud Autor: Lia Virkus
Mõnus supilisand.
Valmistusaeg: üle 60 min
Täidise tegemiseks hauta hakitud sibulat ja küüslauku õli ja vee segus 7–8 minutit ning lase jahtuda. Sulata presspärm käesoojas vedelikus. Lisa mikserdades sool, umbes pool soolaga segatud jahust, pärmi toitmiseks vajalik magusaine ja toiduõli. Kuivpärmi kasutamisel sega see esimese jahukoguse hulka. Sõtku juurde ülejäänud jahu. Lase tainal kerkida rätikuga kaetud kausis 15–30 minutit, kuni maht kahekordistub. Kummuta tainas lauale, sõtku korraks läbi ja tõsta küpsetuspaberilehele. Vajuta seal jahuste kätega või tainarulli abil ristkülikuks. Kata sibulaseguga, riputa üle riivjuustuga ja keera pikemast servast alates rulli. Lase uuesti kõrgeks kerkida ja pintselda üle leige veega. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 26.aug 2012 17:28
Ülimaitsev ;)
siirikirikal 28.okt 2011 09:28
vmustankin: aitäh kommentaari eest! Õli kogus sai retsepti kirja. See oli tõesti puudu.
vmustankin 27.okt 2011 22:55
Tegin täna seda saia rõngasvormis ja lahtise pirukana, taigen oli mõnusalt vetruv, kuid jahu panin 1dl rohkem, suhkrut 1spl ka rohkem ja sibula pealt valasin vedeliku ka pealt ära enne kui saia sisse panin. Järgmine kord paneksin täidisele veidi soola ja praetud pekikuubikuid. Maitselt oli väga hea. NB! Taina retseptis pole õli kirjas, aga kirjeldudes on, seepärast panin ka 1spl õli ka veel taignasse.
1