Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Siga ahjupotis siidri, õunte ja seentega

Eesti

Siga ahjupotis siidri, õunte ja seentega

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Aivar Virkus
Õuna hapusus ja siidri parkained pehmendavad sealiha muredaks ja suussulavaks. Pajarooga on hea valmistada paksus malmpotis ja niisuguses ahjus, kus kogu pott “võtab leili” ühtlases kuumuses. Ja nagu pajaroogadel tavaks, maitseb see väga hästi ja mõne arvates pareminigi just järgmisel päeval.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3 - 4 tk Varsseller
200 g Šampinjonid
3 tk Sibul
3 tk Õun (hapukad)
50 g Või
4 viilu Sea abatükk
2 spl Jahu
2 pdl Õunasiider (nauturaalne, kuiv)
Tüümian
2 - 3 lehte Loorber
Petersell
Õli
Sool
Must pipar
Lõika sellerivarred ja seened viiludeks. Koori ja haki sibul. Koori õunad ja lõika sektoriteks (8 sektorit igast õunast). Kuumuta paksupõhjalises kastrulis või ning lisa sibulad. Pruunista need keskmisel kuumusel kergelt läbi. Lisa lihatükid ja pruunista mõlemalt poolt. Kui liha on pruunistunud, pane juurde ülejäänud köögiviljad ja õunad. Hauta umbes 5 minutit, rooga aegajalt segades. Puista siis lihale peale 2 supilusikatäit jahu ja hauta veel paar minutit pada segades, et jahu ühtlaselt jaotuks. Nüüd vala juurde nii palju siidrit, et kogu liha ja köögiviljad oleksid vedelikuga kaetud. Lisa patta ka tüümian, loorberilehed, petersell, sool ja pipar. Kata kaanega ja hauta 200-kraadises ahjus vähemalt 1 tund. Enne serveerimist eemalda tüümianivarred ja loorberilehed ning puista peale veel värsket hakitud peterselli.
SOOVITUS

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes