Rahvusköögid  » Eesti

Kodused kohukesed

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Piim lauale ja kõhtu Autor: Epp Mihkels
Miks peaks kodus kohukesi valmistama? Sest isetehtud kohukesed on eheda ja puhta maitsega. Pealegi on neid mõnus koos lastega meisterdada. Soovi korral võib lisada ka rosinaid, hakitud kuivatatud puuvilju, mooniseemneid, kookoshelbeid, riivitud šokolaadi, kakaod vm.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega kohupiim pehme või ja suhkrutega ühtlaseks massiks ning hõõru pisut vahule. Kui sul on kodus sushi valmistamiseks mõeldud spetsiaalne riisivorm, võid kohupiima sinna jagada ja külmkappi tahenema panna. Kui sellist vormi pole, tõsta kohupiim küpsetuspaberile ning vormi peenikeseks ja tihkeks rulliks. Lase külmikus tund taheneda. Eriti kannatamatud võivad segu 0,5 tunniks sügavkülma panna. Sulata šokolaad ja sega hulka kohvikoor. Võta kohukesed vormist välja või lõika rullist meelepärase pikkusega jupid, kasta šokolaadi või vala sellega üle. Soovi korral võid kohukesed ka kaunistada, näiteks sulatatud valge šokolaadiga. Aseta nad restile, pane taas külmikusse ja lase seista seal šokolaadi hangumiseni (umbes veerand tundi).

Kogus 10 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kle 09.veeb 2013 21:31
Eniisne:Äkki sa oled ise väga halb kokk?ja siin pildil on minuarvates väga armsad ja näevad maitsvad välja ka!
kats 13.nov 2012 20:08
:O ei tea kuidas see siis maitseb?:O:O:O
Heli 28.okt 2012 07:33
väga head, välimuski oli täiesti ok. :Y
Eniisne 15.märts 2012 18:40
Kohutavd näevad välja,ma tegin neid ja maitse oli palju halvem kui poe omadel ja väljanägemine on jube OSTGE PAREM POEST
Inge 05.veeb 2012 11:08
Tegin suurema koguse kohupiimast, panin nähatavasti võid vähe ja kohupiim jäi natuke pehme ja see glasuur ei tõmmanud ka nii tahkeks. Kohukese maitse on küll ja head on, aga enne serveerimist peaks võibolla natukeseks sügavkülma panema või siis praeguste miinuskraadidega õue panema natukeseks, tõmbab siis veidi kõvemaks pealt.;)
KaSi 26.jaan 2012 19:15
Mina ei saanud 200g kohupiimast küll kuidagi 10 tk kokku ja sokolaadi jäi vähemalt pool üle. Mis tegelikult on ka loogiline- sokolaadi ei kulu ju eales sama palju kui kohupiima? Raskusi oli ka kohukeste sokolaadiga üle valamisega. Ilmselt oleks pidanud pärast sokolaadi sulatamist ja koore lisamist uuesti sulatama, sest koor tõmbas ta tugevalt tahkemaks. Kuid kuna maitselt oli ülihea siis järgmine kord panen rohkem kohupiima ja asi korras :D Mina lisasin kohupiimale- kasutasin ricottat, ka vanilli suhkurt ja täistera müslit :D
1