Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Keefirisai

Eesti

Keefirisai

Epp Mihkels Piim lauale ja kõhtu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Keefirit saab kasutada pärmitaina valmistamisel piima või vee asemel. Tänu keefirile jääb sai meeldivalt siidine. Juba sõtkudes on tainas käe all mõnus, andes eelaimuse, milline maitsev sai on sündimas. Soovi korral võib taina teha ka magusama. Retseptis toodud suhkrukogus on mõeldud tavalise maheda lauasaia jaoks.

üle 60 min

Retsept
750 - 800 g Nisujahu
30 g Presspärm
30 g Või (sulatatud ja jahutatud)
4 dl Keefir (toasoe)
1 dl Vesi (leige)
1.5 tl Sool
3 spl Suhkur
Sega keefiri hulka sool ja suhkur. Lahusta pärm leiges vees ning lisa keefirile. Sega hulka jahu ja sõtku juurde sulavõi. Töötle tainast, kuni see lööb käte küljest lahti. Lisa vajadusel jahu. Lase tainal soojas kohas rätiku all tund kerkida. Vormi siis 2–3 pätsi ning lase veel pool tundi kerkida. Samal ajal soojenda ahi 225 kraadini. Küpseta saiu ahju keskosas 20–30 minutit ehk kuni need on kuldsed ja krõbeda koorikuga. Jahuta restil rätiku all.
Kogus 2 kuni 3 pätsi.

KOMMENTAARID

Reet 28.märts 2015 18:58
Väga mõnus pehme ja kohev sai. Sellist rammusamat laadi. Ainult soola tasub natuke rohkem panna, kui retseptis kirjas, muidu jääb veidike läila. :)
Siggggi 26.aug 2012 19:43
Parm ei kerki keefiriga!
zipsti 20.apr 2012 14:08
Väga maitsev!
Triinu 09.jaan 2012 22:16
Hea sai tuli välja:)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree