Rahvusköögid  » Eesti

Ahjuõun vanillikreemiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kelmiküla köök Autor: Inga Saarepere
Mõnusalt mahlane ja maitserohke magusroog sulle ja sõpradele.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika õunad pooleks, eemalda südamik ja koor. Aseta õunapoolikud ahjuplaadile või vormi. Sega kaneel, fariinsuhkur ja mandlilaastud ning täida südamikust tühjaks jäänud lohud seguga. Aseta plaat 200-kraadisesse ahju ja küpseta 10 minutit. Pane paksu põhjaga potti pisut külma vett ja 3 dl piima. Kuumuta keemiseni. Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks, lisa maisitärklis ja 2 dl külma piima, sega korralikult läbi, et tärklis oleks korralikult segunenud. Vala saadud segu keeva piima hulka ja kuumuta pidevalt segades seni, kuni kreem pakseneb. Ära keeda! Võta pott pliidilt, maitsesta vanillsuhkruga ja jahuta kiiresti veevannil. Serveeri koos kreemiga. Õunu võid serveerida ka soojalt koos külma kreemiga.


NÕUANNE
• Kui kasutad hapusid õunu, siis võid küpsetusaega vähendada. Hapu õun kipub kuumutamisel kiiremini lagunema.
• Vanillikreemi saad kasutada ka teistes magustoitudes, näiteks pakkuda mahlakissellide, marjakookide või biskviittainakookide juurde.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
jonna 04.apr 2012 09:38
namnamnamnamnamnam
jonna 04.apr 2012 09:38
mmmm....mõtlen selle pea-
le;););););):Y!:A:D:P
1