Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Veisesaba tomati-kaneelikastmes

Eesti

Veisesaba tomati-kaneelikastmes

Maru Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Tomatimahlas haudub härjasaba pehmeks ja muredaks. Kondi ümber olla liha kõige magusam...

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Härjasaba
Rapsiõli või
Päevalilleõli
1 tk Sibul (suur)
1 pöidla suurune jupp Ingver
1 tk Tšilli
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
2 spl Jahu
400 g Purustatud tomatid (konserv)
3 dl Puljong
2 lehte Loorber
Suhkur (maitsestamiseks)
Sool
2 spl Punase veini äädikas
Must pipar
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Prae härjasabatükke pannil kuumas õlis seni, kuni need on igast küljest pruunistunud. Tõsta sabatükid ahjupotti.
Lisa pannile veel õli ning prae hakitud sibulat keskmisel kuumusel 5 minutit. Tõsta hulka peened ingveritükid, peenestatud tšilli, vürtsid ja jahu. Sega kõik läbi ning vala juurde purustatud tomatid ja kuum puljong. Lase keema tõusta ning lisa hautisesse loorberilehed, suhkur, äädikas ja sool-pipar.
Kalla pannitäis ahjupotti härjasabadele ning tõsta ahju. Poole tunni pärast alanda kuumust ja hauta madalal, 110–130-kraadisel kuumusel 3–4 tundi. Serveeri riisi või kartulipüreega ning juurde paku sooja köögiviljasalatit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke