Rahvusköögid  » Eesti

Lambastrooganov kadakamarjaste kaalikatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Jälle püüan lammast su lauale sokutada. Ikka selleks, et kui on küllalt isukaid sööjaid, siis on ka lambakasvatajatel kergem ning utepered kosuvad pehmeteks karjadeks. Sel korral on lammas väga kodusel moel – kastmena, millele annab tõelise võlu kooslus mee ja kadakamarjadega küpsenud kaalikate ja porgandite näol.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Rösti kadakamarjad kuumal pannil, lisa õli, hakitud sibul ja küüslauk. Keeruta neid kuumas õlis, kuni sibul on klaasjas. Lisa järk-järgult lambaliharibad ja prae kuldpruuniks. Maitsesta soola, pipra, kuusekasvusiirupi ning värske rosmariiniga. Kuusekasvusiirupit leiab apteekidest ja ökopoodidest ning see maitseb ülihea. Viimasena lisa kohvikoor ja külma veega lahustatud maisitärklis. Sega ning anna lauale koos ahjuküpsete meekaalikatega. Koori kaalikad ja porgandid. Lõika sektoriteks ning pista küpsetuskotti. Kaasa paki soola, pipart, kadakamarjadega täiustatud mett, kuivatatud punet ning veidi võid. Küpseta 180 ºC ahjus 60 minutit. Ava kott, keera kuumus 200 ºC ja lase veel umbes 10 minutit küpseda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa