Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Lambastrooganov kadakamarjaste kaalikatega

Eesti

Lambastrooganov kadakamarjaste kaalikatega

Maru Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Jälle püüan lammast su lauale sokutada. Ikka selleks, et kui on küllalt isukaid sööjaid, siis on ka lambakasvatajatel kergem ning utepered kosuvad pehmeteks karjadeks. Sel korral on lammas väga kodusel moel – kastmena, millele annab tõelise võlu kooslus mee ja kadakamarjadega küpsenud kaalikate ja porgandite näol.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
10 tk Kadakamarjad
1 tk Sibul (soovitavalt Peipsi oma)
2 tk Küüslauk
Õli
500 g Lambaliha (pehme tükk)
Sool
Must pipar
1 spl Kuusekasvusiirup
1 värske oks Rosmariin
4 dl Rõõsk koor 10%-line
1.5 tl Maisitärklis
Vesi (külm)
KAALIKALISAND
2 tk Kaalikas
2 tk Porgand
Või
Harilik pune
1 spl Mesi (soovitavalt kadakamarjadega)
10 tk Kadakamarjad
Sool
Must pipar
Rösti kadakamarjad kuumal pannil, lisa õli, hakitud sibul ja küüslauk. Keeruta neid kuumas õlis, kuni sibul on klaasjas. Lisa järk-järgult lambaliharibad ja prae kuldpruuniks. Maitsesta soola, pipra, kuusekasvusiirupi ning värske rosmariiniga. Kuusekasvusiirupit leiab apteekidest ja ökopoodidest ning see maitseb ülihea. Viimasena lisa kohvikoor ja külma veega lahustatud maisitärklis. Sega ning anna lauale koos ahjuküpsete meekaalikatega. Koori kaalikad ja porgandid. Lõika sektoriteks ning pista küpsetuskotti. Kaasa paki soola, pipart, kadakamarjadega täiustatud mett, kuivatatud punet ning veidi võid. Küpseta 180 ºC ahjus 60 minutit. Ava kott, keera kuumus 200 ºC ja lase veel umbes 10 minutit küpseda.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke