Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Mõisahärrade supp kruubi ja rosmariiniga

Eesti

Mõisahärrade supp kruubi ja rosmariiniga

MTÜ Liivimaa Lihaveis
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõisahärrad teavad, mis on hea. Kui puljong varem valmiskeedetud, keeb ka kruubisupp üsna kiiresti.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 l Veiselihast puljong (supikogu 1 kg)
1 tk Porrulauk
2 tk Porgand (soovi korral)
1.5 - 2.5 dl Kruubid
Must pipar
Sool
Rosmariin
Muskaatpähkel (värskelt jahvatatud)
1. Tee veisepuljong. RETSEPTI VAATA SIIT.
2. Kurna puljong läbi sõela, eemalda kondid. Lase puljong uuesti keema ja lisa kruubid. Neid lisa nii palju, kui paksu suppi soovid. Keeda kuni kruubid on paisunud.
3. Puhasta liha kontidest ja lisa supile koos veidikesi pipra ja mõne rosmariini lehega. Lisa tükeldatud porru. Keeda suppi kuni kruubid on pehmed. Enne lauale viimist riivi peale pisut muskaati.


Retsept on võetud raamatust "Esimene Eesti kokaraamat. Valikretsepte aastast 1781" (2011) ja kohandatud.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes