Rahvusköögid  » Eesti

Rukkijahuga suitsuliha-seenepirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Rukkileivast valmistatud pirukapõhjale on omane tugev maitse, mis võib varjutada õrnade lisandite, nagu näiteks kala maitse. Seetõttu eelistagi katteks pigem toekaid lisandeid.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Haki või noaga jahu sisse.
2. Lisa lahtiklopitud muna ja sool ning seemned ning sega muretaina sarnaseks massiks. Valmistainas tõsta vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema.
3. Suru külmast võetud tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta põhja 190 kraadi juures 10–15 minutit.
4. Täidiseks haki sibul, suitsuliha ja seened ning prae pannil.
5. Sega täidise hulka lahtiklopitud muna, rõõsk koor ja hakitud petersell.
6. Laota täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel umbes 20 minutit.


SOOVITUS:
* Rukkijahust valmistatud pirukapõhi on mure ja võib pudiseda. Taina sidumiseks võid sekka lisada veidi tärklist või riivitud keedukartulit.
* Kellele meeldivad köömned, võib koriandriseemned nendega asendada.
* Kattele võid lisada ka riivitud juustu.
 
Kogus 8 inimesele.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
aelt 25.märts 2012 10:39
Mõnus ja mehine pirukas! Riivisin taignasse 1 keskmise keedukartuli ja ei mingit pudisemist. Proovin seda nippi mõne teise pudiseva taigna puhul ka. Täidisesse panin 1 muna ja 5 spl hapukoort. Järgmisel korral panen hapukoort rohkem, et täidis rohkem kaetud oleks.
eppenno 22.märts 2012 20:05
t5iesti hea
1