Rahvusköögid  » Eesti

Rukkivaht

Keskmine hinne: 3.65 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kohev ja õhuline magustoit mõjub korraga põliselt ja tervislikult.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pane jõhvikad suhkru, vee, mahla ja vanillikaunaga keema.
2. Kui marjad on pehmed, eemalda vanillikaun ja purusta marjad. Kurna segu läbi marli või tiheda sõela potti tagasi.
3. Lisa pidevalt kloppides rukkijahu ja keeda kreemi 3–4 minutit, kuni segu pakseneb.
4. Lase segul maha jahtuda ja vahusta seejärel mikseriga vahuks.
5. Pane vaht väikestesse kaussidesse või klaasidesse ning tõsta külmkappi seisma.
6. Serveeri külma piimaga.

SOOVITUS:
* Serveerides võid vahule peale puistata ka suhkruga segatud ja kergelt pannil röstitud riivleiba.

NIPP:
* Kasutatud vanillikauna ära ära viska, seda saad ka teine kord kasutada. Loputa kaun pärast kasutamist ja kuivata majapidamispaberiga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kriips 10.veeb 2014 14:21
Väga väike kogus tuli selle 4-portsuga variandist. Neli täiskasvanut siit küll korralikku magustoiduportsu meil ei saanud. Muidu oli hea
uus 14.nov 2013 16:34
tänan, eks proovin millalgi uuesti.
Siiri Kirikal 14.nov 2013 11:42
Võib-olla tõesti, kuumutamine siin halba ei tee, võtab ära ka toore maitse ja vahustamine peaks tõesti paremini õnnestuma. Vaht jääb kohevam ka käsitsi vahustades, mis on samas muidugi ütlemata tüütu töö. Masinaga saab kiiresti ja kleepuvama asja :) Nii on ka täiesti tavaliste mannavahtudega mu meelest.
uus 14.nov 2013 11:23
Segu ei olnud kindlasti kuum, lasin külmas veevannis segades jahtuda. Võib-olla oli viga selles, et ma mingi aja pärast mikserdasin veel uuesti, tahtsin eriti kohevat vahtu saada. Või kuumutasin pärast jahu lisamist liiga vähe?
Siiri Kirikal 14.nov 2013 09:56
Hea "uus"! Kas lasite segul ikka enne maha jahtuda...?
uus 13.nov 2013 14:18
Tegin õuntest rukkivahtu, aga läks pärast mikserdamist vedelaks hoopis. Milles võis viga olla?
keitlin 31.märts 2012 17:32
kas nii nii mõõõnus:P
eppenno 22.märts 2012 20:11
söön seda juba lapsest saati,superhea,vanil-
likauna pole varem lisanud ,nüüd teen seda
raksikene 22.märts 2012 15:21
Olen teinud seda rukkivahtu juba ammu oma perele.Viimati tegin eile,ainult pisut teisiti:õunamahlale ja veele lisasin mõned spl-d jõhvika toormoosi.Väga hea tuli.Soovitan teistelegi,palju tervislikum kui mannavaht.
tarsik 22.märts 2012 02:03
Aitahh proovin kohe kindlasti! Oleme olnud suured mannavahu fannid aga see ju palju kasulikum :Y
lulla 21.märts 2012 14:06
väga maitsev
Katrin 21.märts 2012 10:45
Väga hea aga aru polnud küll saada, et rukkijahust. Täitsa nagu mannavaht aga tervislikum...Natuke rohkem magusam oleks võinud olla
1