Rahvusköögid  » Eesti

Mooritud lihaveiserullid sibulate, õunte ja porganditega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Liivimaa Lihaveise MTÜ
Aeglaselt omas mahlas hautatud liharullid viivad keele alla.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Kui teed rullid ise ja kasutad selleks kõhuäärt, siis lõika lihast viilud ja vajadusel vasarda õhemaks. Kui aga valmis küljerulle, siis tee lihtsalt rulli lahti. Prae sibula- ja porgandiribad võis kuldseks, lisa õunad ja prae veel 2-3 minutit, seejärel oota kuni need jahtuvad.
2. Määri lihaviilud sinepiga, aseta liha keskele eelnevalt valmistatud sibula-porgandi-õuna täidis. Keera liha rulli ja kinnita hambatikuga või niidiga. Pruunista liharullid võis ja samal ajal maitsesta soola ja pipraga. Aseta pruunistatud liharullid korraliku malmist haudepotti. Lisa puljong, porgandid, õunad ja sibul ja aseta ahju moorima. Moori ahjus umbes 160 kraadi juures nii kaua kui liharullid on pehmed ja valmis. Selleks kulub umbes 1-2 tundi.
3. Lisa vahukoor ja hoia liharulle veel ahjus umbes 10 minutit. Lõpus maitsesta roog vürtsikilu vedelikuga. Pea meeles, et vürtsikilu leem annab soolast mekki seega olge soolaga eelnevalt ettevaatlik. Serveerimiseks sobib hästi keedetud kartul või kartulipüee ja samuti soola- või hapukurgid.


MÄRKUS: Kui kasutad valmis küljerulle, kulub täidist vähem. Kasuta samu köögivilju sel juhul kastmes lisandi valmistamisel.


Puljongi valmistamist vaata SIIT
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa