Rahvusköögid  » Eesti

Soolapulgad

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Keele all sulavad soolapulgad saavad viimase lihvi kergest köömnepuistest. Kes köömneid ei armasta, raputagu küpsistele peale veidi riivjuustu.
Valmistusaeg: 40-60 min

+ 2 tundi taina tahenemiseks külmikus

1. Vahusta toasoe või suhkru ja soolaga. Lisa munad, köömned ja vesi, sega ühtlaseks tainaks. Lisa jahu ja sega ühtlaseks. Lase tainal külmkapis paar tundi seista.
2. Rulli tainas lahti umbes 0,5 cm paksuseks ja lõika terava noaga sõrmejämedused ja -pikkused pulgad. Tõsta need väikeste vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt munaga, puista peale köömneid, soolahelbeid ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni need on helepruunid.
Sellest kogusest tuleb umbes 700g küpsiseid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Skyfall 04.nov 2012 11:27
super head
tt 13.apr 2012 13:12
Soolahelbeid saab Stockmannist.
lxgirl 11.apr 2012 21:41
Väga maitsvad :) Kuna soolehelbeid mina poest ei leidnud, panin lihtsalt veidi peensoola peale.
1