Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Soolapulgad

Eesti

Soolapulgad

Eva Palu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Keele all sulavad soolapulgad saavad viimase lihvi kergest köömnepuistest. Kes köömneid ei armasta, raputagu küpsistele peale veidi riivjuustu.

40-60 min

+ 2 tundi taina tahenemiseks külmikus

Retsept
200 g Või
1 spl Suhkur
1 tl Sool
2 tl Köömen (soovi korral)
3 tk Muna
1 dl Vesi
500 g Nisujahu
KATTEKS
1 tl Köömen
1 tl Soolahelbed
Muna
1. Vahusta toasoe või suhkru ja soolaga. Lisa munad, köömned ja vesi, sega ühtlaseks tainaks. Lisa jahu ja sega ühtlaseks. Lase tainal külmkapis paar tundi seista.
2. Rulli tainas lahti umbes 0,5 cm paksuseks ja lõika terava noaga sõrmejämedused ja -pikkused pulgad. Tõsta need väikeste vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt munaga, puista peale köömneid, soolahelbeid ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni need on helepruunid.
Sellest kogusest tuleb umbes 700g küpsiseid.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 26.sept 2017 08:39
Oo, jaa. Odavam on masstoodang küll. Peamine põhjus selles, et või asemel kasutatakse neis küpsetusmargariine.
test 24.sept 2017 21:52
Peaks proovima. Aga nagu kõige muuga tänapäeva masstoodangumaailmas on tõenäoliselt lihtsam, odavam ja mugavam poest osta.
Skyfall 04.nov 2012 11:27
super head
tt 13.apr 2012 13:12
Soolahelbeid saab Stockmannist.
lxgirl 11.apr 2012 21:41
Väga maitsvad :) Kuna soolehelbeid mina poest ei leidnud, panin lihtsalt veidi peensoola peale.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes