Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Karulaugu-püreesupp

Eesti

Karulaugu-püreesupp

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Karulauku ei tasu liigselt kuumutada, seetõttu lisa see supile viimases faasis. Nii ei lähe karulaugu eeterlikud õlid lendu ja kasulikud omadused kaduma. Samuti jääb supp kaunilt rohelisesäbruline.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
300 g Kartul
60 g Porrulauk
1 spl Või
6 dl Puljong
1 dl Rõõsk koor
1 suur peotäis Karulauk
0.25 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar
1. Haki porru ja kuumuta võis.
2. Koori kartulid ja lõika väiksemaks ning vala potti porru juurde.
3. Lisa puljong ja keeda, kuni kartul on peaaegu pehme.
4. Lisa rõõsk koor ja keeda suppi, kuni kartul on päris pehme.
5. Haki karulauk.
6. Kui kartul on pehmeks keenud, lisa supi hulka karulauk ja laimimahl ning püreesta supp.
7. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
NIPP
* Soola lisa supile alles lõpus, selle vajadus sõltub puljongi soolasusest. Soovi korral võid aga supi valmistada ka tavalise vee baasil.
* Laimi- või sidrunimahl lisab supile hapukat ja erksat maitset, mis toob ka teiste komponentide omadused paremini esile.

KOMMENTAARID

Liis 05.mai 2012 21:51
väga maitsev supp! laim lisab huvitava maitse
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool