Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Kodune toorjuustujäätis rabarberiga

Eesti

Kodune toorjuustujäätis rabarberiga

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Ilma maisnata valmistatud rabarbrijäätis on kreemine tänu suurele hoolele, aga ka vähesele kogusele banaanile.

20-40 min

+ 5-7 tundi sügavkülmas

Retsept
portsjonile
300 g Mascarpone
300 g Kohupiimakreem (maitsestamata)
2 tk Banaan (küps)
1 dl Suhkur
RABARBERIKEEDIS
300 g Rabarber
1.5 dl Suhkur
JÄÄTISE VORMIMINE
4 tk Jäätisepulk
4 tk Jogurtitops
1. Valmista esmalt rabarbrikeedis. Haki rabarbrid ja tõsta potti koos suhkru ja 2 spl veega ning keeda madalal kuumusel umbes 7-8 minutit, kuni rabarber on pehme. Jäta jahtuma. Keedis peab olema jäätisele lisamiseks täielikult jahtunud, seega on parem see isegi eelmisel päeval valmistada ja pärast toatemperatuurile jahtumist külmikus hoida.
2. Pane ühte kaussi mascarpone, kohupiim, suhkur ja tükeldatud banaanid. Võta saumikser ja surista kõik segamini ühtlaseks massiks. Lisa 4 spl rabarbrikeedist ja sega paar korda läbi s.t suhteliselt lohakalt, et jäätisesse jääksid tuntavad rabarbritriibud.
3. Tõsta segu jogurtitopsidesse. Pildil on kasutatud 120 grammiseid magustoidutopsikuid. Pista iga topsi sisse jäätisepulk ning aseta jäätised külmkappi. Need on sõltuvalt topside suurusest valmis 5-7 tunni pärast.
4. Enne söömist tõsta 15 minutiks toatemperatuurile ning enne serveerimist tõsta peale rabarbrikeedist. Et jäätist paremini kätte saada, hoia seda paar sekundit koos vormiga kuumas vees ja aita väljavõtmisel terava noaga kaasa.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga