Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Rabarberiketšup

Eesti

Rabarberiketšup

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Värsked rabarberivarred on kohe-kohe sirgumas, seetõttu saab vanast valmistada maitsva lisandi lihale. Ketšupit saab kasutada veel näiteks liha või ribide marinaadis.

üle 60 min

Retsept
1 l Rabarber (tükeldatud)
3 tk Sibul
1.5 dl Valge veini äädikas
2 dl Pruun suhkur
1 dl Suhkur
400 g Purustatud tomatid (konserv)
2 tl Sool
1 tl Kaneel (jahvatatud)
Pane rabarberid, hakitud sibul ja kõik ülejäänud ained potti. Keeda kaaneta 1– 1,5 tundi, kuni segu on sobiva paksusega. Püreeri ja pane pudelisse või purki.

Kogus 1 liiter.

KOMMENTAARID

Merike 11.mai 2018 13:23
Minul on seisnud keldris riiulis tublisti üle aasta ja ei juhtu sellega midagi. Otsisin retsepti siit taas üles, et varusid täiendada. Supper asi liha marineerimisel!
siirikirikal 24.mai 2012 12:43
Pille Enden vastab: Mul on see ket?up säilinud nüüdseks tublisti üle aasta. Tõsi küll, olen seda hoidnud külmkapis. Kuna seda on nii pikka aega kuumutatud, sisaldab äädikat ja suhkrut, mis kõik ket?upil säilida aitavad, ja lisaks, kui see ka kuumalt purki panna ja kindlalt sulgeda, siis ei tohiks säilimisega ka keldris probleeme tekkida. Ka rabarberivarred sisaldavad happeid, mis säilimist soodustavad.
enerita 24.mai 2012 11:37
Kas keegi teab, kui kaua selline asi säilib?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga