Rahvusköögid  » Eesti

Rabarberijäätis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Jäised ahvatlused Autor: Angeelika Kang
Rabarber sobib jäätisesse imehästi, muutes selle meeldivalt pikantseks. Keedise tegemiseks vali võimalikult noored, peenikesed ja punased varred, et saavutada sama tulemus nagu pildil.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ sügavkülmutamine 4 tundi

Kogus: 8 portsjonit
Valmista kõigepealt rabarberikeedis. Selleks tükelda rabarberid 1 cm pikkusteks tükkideks. Kuumuta suhkur ja vesi kastrulis keemiseni. Lisa rabarber ja kaneelikoor. Keeda ilma kaaneta, kuni rabarber pehmeneb ja segu pakseneb. Eemalda kaneelikoor. Enne jäätise valmistamist jahuta keedis täielikult. Vahusta koor. Klopi munakollased, suhkur ja vanillsuhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel vahukoor ja munavaht. Lisa rabarberikeedis ja valmista jäätisemasinaga jäätis. Masina puudumisel vala segu madalasse kaussi ja aseta sügavkülma. Vahusta segu iga poole tunni tagant, et see jääks kohevam ega tekiks jääkristalle. Serveeri kohe või pane segu karbiga sügavkülma, külmuta vähemalt 4 tundi ja veereta jäätisepalliveeretajaga pallid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 26.mai 2015 10:47
Sellisel juhul oleks parem teha hoopis sorbetti, kuna kookospiim on väga veerikas. Üks näide siin: http://toidutare.ee/-
magustoidud_ja_maius-
tused/j%C3%A4%C3%A4-
tis_ja_par-
fee/18D48/#Jõhvika-
sorbett
Küsimus 25.mai 2015 15:30
Oskab keegi öelda, kui rõõsk koor asendada kookospiimaga, kas siis jäätis tuleb välja?
1