Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Küülikupada seentega

Eesti

Küülikupada seentega

Lia Virkus Pereköögi kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Küülikupada tasub teha nädalalõpul, kuna see haudub ahjus mitu tundi. Roog tuleb väga maitsev malmpotis või Römertopfi savipajas küpsedes. Serveeri seda kartulipudru ja roheliste keedetud ubadega.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1.2 kg Küülik
3 tk Sibul
3 tk Porgand (suur)
200 g Seened (šampinjonid või metsaseened)
2 - 3 küünt Küüslauk
1.5 dl Pärlsibul
3.5 - 4 dl Punane vein
2 spl Ulukifond (või väga kange puljong)
2 lehte Loorber
5 tk Nelk
Sool
Must pipar
Või
Kui kasutad Römertopfi savipada, lase see eelmisel õhtul või vähemalt paar tundi varem vett täis. Lõika küülik tükkideks ja pruunista pannil võis. Maitsesta vähese soola-pipraga. Tõsta liha malmpatta või niiskesse savipatta. Pane sinna ka sibulasektorid ning suuremateks tükkideks lõigatud porgandid (nt lõika porgand pikuti pooleks ja siis 5–6 cm pikkusteks juppideks). Lisa seened, küüslauk, pärlsibulad ja maitseained. Kalla juurde punavein ja fond. Pane pada 120kraadisesse ahju ning lase roal haududa, kuni liha lööb luude küljest lahti (2–3 tundi). Kui sul on kiire, hauta küülikut suuremal kuumusel, näiteks 180° juures valmib roog 1–1,5 tunniga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree