Rahvusköögid  » Eesti

Küülikupada seentega

Keskmine hinne: 3.22 Allikas: Pereköögi kokaraamat 2 Autor: Lia Virkus
Küülikupada tasub teha nädalalõpul, kuna see haudub ahjus mitu tundi. Roog tuleb väga maitsev malmpotis või Römertopfi savipajas küpsedes. Serveeri seda kartulipudru ja roheliste keedetud ubadega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Kui kasutad Römertopfi savipada, lase see eelmisel õhtul või vähemalt paar tundi varem vett täis. Lõika küülik tükkideks ja pruunista pannil võis. Maitsesta vähese soola-pipraga. Tõsta liha malmpatta või niiskesse savipatta. Pane sinna ka sibulasektorid ning suuremateks tükkideks lõigatud porgandid (nt lõika porgand pikuti pooleks ja siis 5–6 cm pikkusteks juppideks). Lisa seened, küüslauk, pärlsibulad ja maitseained. Kalla juurde punavein ja fond. Pane pada 120kraadisesse ahju ning lase roal haududa, kuni liha lööb luude küljest lahti (2–3 tundi). Kui sul on kiire, hauta küülikut suuremal kuumusel, näiteks 180° juures valmib roog 1–1,5 tunniga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa