Rahvusköögid  » Eesti

Ricotta-kohukesed

Keskmine hinne: 3.61 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Kohukeste vormide ideed nägin mõnda aega tagasi pere ja kodu retseptilisas, see oli tõesti mugav ja kellel on vähegi mõte koduvalmistatud kohukesi teha siis soovitan soojalt kätekuivatus paberite rullid (vähemalt 2tk) alles hoida. Kuna mina olen klassikaliste kohukeste armastaja, siis valmistasin vanillimaitselisi kohukesi.
Valmistusaeg: kuni 20 min

+ 3-4 tundi külmkapis tahenemiseks

Kogus: 9 portsjonit
1. Vahusta toasoe või suhkru ja vanillisuhkruga kohevaks vahuks. Lisa ricotta ja toorjuust ning vahusta ühtlaseks.
2. Lõika köögipaberi toru pikkupidi pooleks, kata fooliumiga ning täida vormid kohupiimaga.
3. Tõsta sügavkülma umbes tunniks tahenema.
4. Võta ettevaatlikult täidis vormide seest välja ning lõika kolmeks või neljaks ühesuuruseks tükiks. Sulata kuumaveevannil šokolaad ning kasta kohuke kahvli peal šokolaadi sisse (või vala resti peal šokolaadiga üle). Tõsta küpsetuspaberile tahenema. Toimi nii kõikide kohukestega. Tõsta veel külmikusse mõneks ajaks tahenema. Naudi külma piima, tee või kohviga.

Kogus 9 suuremat või 12 väiksemat kohukest.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Redone 07.veeb 2014 21:10
Proovisin, said üsna head. Magusad, aga see maitse jäi justkui natuke lame; tekkis mõte, et järgmine kord paneksin kohupiimasegu sisse sidrunikoore ribakesi. Õnneks kasutasin glasuuriks 85% šoksi, see oma mõrususega tasakaalustas ricottamassi magusust. Ei tea kas kohupiimaga saaks sama hea või on kohupiim selle jaoks pisut liiga vesine?
umbes 31.okt 2012 21:56
hea asi
umbes 31.okt 2012 21:54
;):):):):):)
1