Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Kiired kurgid

Eesti

Kiired kurgid

Triin Sander Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eigo Alvik
Üleöö valminud kurgid on maitselt eriti naksakad.

kuni 20 min

+ hapendamiseks 12 tundi

Retsept
1 kg Kurk (väike)
1 tl Äädikas 30%-line
1 l Vesi
1 spl Suhkur
1 spl Meresool
Koriandriseemned või
1 tl Tilliseemned
1 tl Sinepiseemned
1 tl Sinepipulber
Musta sõstra ja kirsi või tammelehed (soovi korrla)
1 oks Aedtill
1 vars Petersell
4 küünt Küüslauk

Kuumuta potis vesi, lisa äädikas ja maitseained, suru köögiviljad, sõstralehed, tillivarred ja küüslauk purki või mistahes anumasse, vala peale marinaad ja jäta jahtumiseni toatemperatuurile seisma, hiljem võib see seista nii toas kui ka külmkapis. Kui kurgid on kausis või suuremas purgis, on peale marinaadi pealevalamist hea peale panna raskus, et kõik oleks ühtlaselt marinaadiga kaetud. Söögikõlbulik juba järgmisel päeval. Ratasteks lõigatud kurk on maitsestunud juba paari tunniga. Marinaad võib kuumalt tunduda liiga hapu ja soolane, aga jahtudes maitsed rahunevad.

Kogus 2 liitrit.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool