Rahvusköögid  » Eesti

Maasikamarmelaad roosilehtedega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maasikas salatites, kookides, hoidistes Autor: Lia Virkus
Kasuta moosis oma aia kibuvitsa- või roosilehti, mida pole mürkidega pritsitud. Moos on imekaunis kingitus sõbrannale, ämmale või emale. Ja ka uskumatult maitsev!
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Puhasta ja viiluta maasikad. Pane koos suhkru ja veega kastrulisse ning sega läbi. Kuumuta keemiseni ja keeda 10 minutit. Lisa roosilehed ja keeda veel 1–2 minutit. Maitsesta soovi korral roosiveega ja vala puhastesse purkidesse. Serveeri röstitud saia ja maitsestamata toorjuustuga. Sobib ka pannkookidele või hommikusöögiks jogurtile peale.

Kogus 1,5 liitrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 03.juuli 2012 08:06
Sügavkülma saab panna seda moosi küll ja siis ei pea ka nii palju suhkrut moosi sisse panema ja selle konsistents jääb vedelam, Retsepti järgi tehtud saiamoos jääb aga tihedama konsistentsiga.
metsaline 03.juuli 2012 07:49
kas seda suhkrut palju ei ole ja kas seda annaks ka sügavkülma panna.
1