Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Paprika-juustupirukas II

Eesti

Paprika-juustupirukas II

Maru Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Mahlane paprikane pirukas, mille võib hommikul valmis teha ning pärast metsas- või töölkäiku ära süüa. Või hoopis piknikukorvi pakkida ja sobivas kohas lahti lõigata.

20-40 min

Retsept
110 g Või
2 dl Mitmevilja jahusegu
1 dl Nisujahu
1.5 dl Kaerahelbed
1 dl Kodujuust
Sool
500 g Paprika (eri värvi)
100 g Porrulauk
2 dl Rõõsk koor 35%line
3 dl Kodujuust
4 tk Muna
Sool
Must pipar
Petersell
Basiilik (värske)
Vorstirohi
3 dl Riivjuust (näiteks Emmental)
Näpi omavahel külm või ja jahud. Lisa kaerahelbed ja kodujuust, näpuotsaga soola ning mudi kõik ühtlaseks tainaks. Suru lahtikäivasse koogivormi, torka kahvliga augud põhja ning pane külmikusse.
Puhasta paprikad, haki pisikesteks kuubikuteks ning prae pannil ühes hakitud porruga pehmeks. Maitsesta pipra ja soolaga. Klopi munad vahukoorega, lisa kodujuust, hakitud maitseroheline ja pool riivitud juustust.
Küpseta põhi eelnevalt ahjus 200 ºC juures 10 minutit. Vala siis sellele paprika-porru ning seejärel kodujuustusegu. Kõige peale puista ülejäänud riivitud juust. Küpseta 200 ºC ahjus 25–35 min.
Kogus 6 lõiku.

KOMMENTAARID

Kairi 17.aug 2012 11:41
Ma tegin piruka jumala valesti- lisasin kogu kodujuustu taignasse ja kattesse ei pannudki, aga ikka oli väga hea :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes