Rahvusköögid  » Eesti

Ahjus kuivatatud tomatid õlis

Keskmine hinne: 3.19 Allikas: Tomatiraamat Autor: Angeelika Kang
Ise ahjus kuivatatud tomateid võib kasutada nii retseptides, mille koostisainetes on päikesekuivatatud tomatid, kui ka mõnusaks suupisteks. Mida kauem ja madalamal temperatuuril tomatid kuivavad, seda maitsvam on tulemus.
Valmistusaeg: üle 60 min

15 minutit + 3,5-4,5 tundi ahjus

Kogus: 1 portsjon
Lõika tomatid pikuti pooleks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuumuta ahi 100 kraadini. Tilguta igale tomatile pisut oliiviõli ning maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Raputa peale purustatud küüslauku ja hakitud punet. Küpseta tomateid 30 minutit. Seejärel alanda kuumus 80 kraadile ja küpseta veel 3–4 tundi. Tõsta purki ja vala peale oliiviõli, nii et tomatid on kaetud.

Kogus 0,5 liitrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa