Rahvusköögid  » Eesti

Kibuvitsa-sõstramoos

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kibuvitsamarjade osalusel valmivad moosid inspireerivad nii tegijaid kui sööjaid. Vastavalt maitsele sobivad need nii magusa kui soolase roa koostisosaks.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ kibuvitsamarjade puhastamisele kuluv aeg

Kogus: 1 portsjon
1. Puhasta kibuvitsamarjad seemnetest ja poolita.
2. Pane kibuvitsamarjad koos vee ja suhkruga keema.
3. Keeda umbes 20 minutit, umbes kümme minutit enne valmimist lisa sõstrad.
4. Kui moos on valmis, tõsta moos puhastesse purkidesse.

Kogus 0,5 liitrit.

SOOVITUS:
* Mida suurem on kibuvitsamarjade kogus, seda kauem pead keetma.
* Vee asemel võid moosi hulka lisada ka õuna- või sõstramahla. Kui sõstraid ei ole, võidki kibuvitsamoosi sõstramahlaga valmistada.
* Sõltuvalt marjade hapukusest võid erksust lisada laimimahlaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
eppenno 24.sept 2012 07:41
täiesti huvitav
1