Rahvusköögid  » Eesti

Krõbe õunavorm vanillikastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Õunaaia maitsed Autor: Pille Enden
Superlahe magustoit, mis valmib käepärastest ainetest ja üsna kiiresti. Krõbe kate ja pehmed õunad moodustavad vanillikastmega hurmava koosluse.
Valmistusaeg: 40-60 min

Valmistamisaeg 35 minutit + 20–25 minutit ahjus

Kogus: 4 portsjonit
Puistesegu tegemiseks haki või, jahu ja suhkur noaga purutaoliseks massiks ja pane veerand tunniks külmkappi. Koori õunad, eemalda südamikud ja tükelda õunad. Määri ahjuvorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Tõsta õunad vormi, raputa peale suhkur ja kaneel ning kata puisteseguga. Küpseta vormi 225-kraadises ahjus 20–25 minutit, kuni see on pealt kuldpruun. Vanillikastme tegemiseks kuumuta piim keemiseni ning sega hulka väheses külmas vees lahustatud tärklis. Klopi muna suhkruga lahti. Lisa sellele vähehaaval ja pidevalt segades kuum piim ja vanillsuhkur. Vala segu kastrulisse tagasi ja kuumuta, kuni kaste pakseneb (2–3 minutit).
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Prs 17.veeb 2014 05:01
Deadly accurate answer. You've hit the bullyese!
Kiera 20.sept 2012 17:08
Panin tavalise suhkru asemel fariinsuhkrut õunte peale ja kõrvale vaniljejäätis:) mmmm!:Y
Maris 12.sept 2012 00:06
Väga mõnus, suus sulav ja pole keeruline valmistada ka!
kerstikke 06.sept 2012 14:28
Väga hea ja nii lihtne valmistada!
Kätty 31.aug 2012 15:36
Väga maitsev! Isegi kaaslane, kes on toidu osas väga kriitiline, ütles, et pole paremat kooki saanud! Vaniljekastet küll ise ei teinud, ostsin poest pulbri ja vahustasin piimaga, kuid retsepti kiidan küll ja soovitan soojalt!
1