Rahvusköögid  » Eesti

Kartulivahvlid salatitäidisega

Keskmine hinne: 3.59 Allikas: Kartul - meie lemmik toidulaual Autor: Epp Mihkels
Soolased kartulivahvlid on krõbedad ja saavad ruttu kõigi lemmikuteks. Pärast küpsetamist, kui vahvlid on veel kuumad, saad neist kerge vaevaga kausid vormida. Jahtunult tõmbavad vahvlid kõvaks ja siis saad neist serveerida erinevaid salateid.
Valmistusaeg: 40-60 min
Sega pehme või suhkru, soola, pipra ja munaga kergeks vahuks. Lisa jahu ja sega tainas taas ühtlaseks. Nirista hulka piim, segades tainast samal ajal, et ei tekiks jahutükke. Riivi kartulid jämeda riiviga ja lisa tainale. Kui tegu on vesiste kartulitega, siis pigista kartulimass eelnevalt köögipaberiga kuivemaks. Lase tainal 15 minutit puhata ja küpseta siis õhukesed vahvlid.
Vormimiseks pane sobiva suurusega tugevam klaas kummuli ja aseta selle peale kuum vahvel. Mulju vahvlit ümber klaasi, kuni see võtab soovitud kuju, ja hoia veidi niimoodi. Vahvel jahtub kiiresti ja säilitab oma kuju. Serveeri meelepärase salatiga. Hästi sobib kas või klassikaline kartulisalat.

Kogus 10 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa