Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Kartulivahvlid salatitäidisega

Eesti

Kartulivahvlid salatitäidisega

Epp Mihkels Kartul - meie lemmik toidulaual
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Soolased kartulivahvlid on krõbedad ja saavad ruttu kõigi lemmikuteks. Pärast küpsetamist, kui vahvlid on veel kuumad, saad neist kerge vaevaga kausid vormida. Jahtunult tõmbavad vahvlid kõvaks ja siis saad neist serveerida erinevaid salateid.

40-60 min

Retsept
200 g Kartul (toores)
100 g Või (pehme)
1 tl Suhkur
0.5 tl Sool
0.25 tl Valge pipar (jahvatatud)
1 tk Muna
1.5 dl Nisujahu
2 dl Piim
Sega pehme või suhkru, soola, pipra ja munaga kergeks vahuks. Lisa jahu ja sega tainas taas ühtlaseks. Nirista hulka piim, segades tainast samal ajal, et ei tekiks jahutükke. Riivi kartulid jämeda riiviga ja lisa tainale. Kui tegu on vesiste kartulitega, siis pigista kartulimass eelnevalt köögipaberiga kuivemaks. Lase tainal 15 minutit puhata ja küpseta siis õhukesed vahvlid.
Vormimiseks pane sobiva suurusega tugevam klaas kummuli ja aseta selle peale kuum vahvel. Mulju vahvlit ümber klaasi, kuni see võtab soovitud kuju, ja hoia veidi niimoodi. Vahvel jahtub kiiresti ja säilitab oma kuju. Serveeri meelepärase salatiga. Hästi sobib kas või klassikaline kartulisalat.

Kogus 10 tükki.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes