Rahvusköögid  » Eesti

Marineeritud kuuseriisikad

Keskmine hinne: 1.75 Allikas: Oma Maitse Autor: Raili Mikk
Kullaprooviga retsept.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon
Puhasta seened, vajadusel tükelda suuremad. Pane sibul ja porgand veega keema, paari minuti pärast lisa maitseained ja seened. Lase kõigel veel mõni minut keeda. Tõsta seened vahukulbi abil purki, kalla marinaad peale ja kaaneta.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
svenartur 11.sept 2017 10:21
Ma ei ajanud midagi segamini. Ka kuuseriisikaid kupatan, sest siis saab korralikult marinaadis aineid doseerida ja marinaad ei tule ligane. Marinaadi teen sellise 1 l vett 2 spl soola 4 spl suhkrut 3 spl äädikat spl on enam-vähem triiki, mitte suure kuhjaga. Kupatan seeni mõne minuti, hiljem keedan seeni marinaadis ka 4-5 minutit, ja siis purki . Väga head tulevad, proovige järgi.
Svenarturile 03.okt 2015 15:50
Kuuseriisikaid ei kupatata ja neil pole mingit mõrkjat maitset! Need on väga hõrgud seened, mille oivalise maitse liigne äädikas lihtsalt tapab. Ilmselt ajasid mõne teise riisikaga segamini.
Kaja 27.sept 2015 21:36
Retseptis jääb selgusetuks täpne vee kogus. Kui teha marinaad 2 dl vee kohta, tuleb see ikka päris kange. Ilmselt tuleb panna 1 kg seente jaoks vett potti niipalju, et seened oleks kaetud ja hiljem lisada sinna 2 dl marinaad koos maitseainetega.
svenartur 16.sept 2014 12:20
retsepti järgi tunduvad väga lahjad olema, mina kupatan seenes enne ära, siis kaob mõrkjas maitse ja seenemahl ei lahjenda marinaadi
1