Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Köögivilja-seene plaadipirukas

Eesti

Köögivilja-seene plaadipirukas

Lia Virkus Seeneraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suve lõpus ja sügisel valmista seda hõrku pärmitainal seenepirukat kukeseente või puravikega, muul ajal võid kasutada šampinjone. Plaadipirukas maitseb kõige paremini ahjusoojalt.

40-60 min

Retsept
25 g Pärm
0.5 tl Sool
Suhkur
3 dl Vesi (käesoe)
7 dl Nisujahu
3 spl Õli
KATE
1 tk Sibul
2 - 3 küünt Küüslauk
2 tk Paprika
2 vart Seller
2 tk Porgand
Kukeseen või
Puravik või
300 g Austerservik
3 spl Õli (praadimiseks)
Basiilik (värske) või
1 peotäis Harilik pune
5 tk Tomat
150 g Riivjuust
Sool
Must pipar
Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa leige vesi, jahu ja õli ning sõtku seni, kuni tainas lööb kausi servadest lahti. Kata rätiga ja jäta pooleks tunniks sooja kohta kerkima. Vajuta kerkinud tainas alla, sõtku jahusel laual läbi ning rulli küpsetuspaberil plaadisuuruseks nelinurgaks. Tõsta koos paberiga ahjuplaadile. Haki sibul ja küüslauguküüned, tükelda paprikad, sellerivarred ja seened. Riivi jämedalt porgandid. Kuumuta köögivilju õlis 5–10 minutit pidevalt segades. Maitsesta segu soola-pipraga ja tõsta tainale, jättes ääred 1 cm laiuselt vabaks. Raputa peale hakitud värsket basiilikut või punet (nende puudumisel kuivatatud ürti). Kata tomativiiludega ja puista üle riivitud juustuga. Küpseta 200° juures 30 minutit.

Kogus 10 lõiku.

KOMMENTAARID

kahmaruss 07.dets 2013 13:05
plaadipirukas
heljake56 22.sept 2012 09:58
üks minu lemmikuid,soovitan soojalt ja külmalt!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette