Rahvusköögid  » Eesti

Mahlane kartulipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Mahlase täidisega pirukas, mille valmistamiseks saad ära kasutada eelmisest söömaajast üle jäänud keedukartulid.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Keeda kartulid hästi pehmeks ja tambi need pudruks. Lisa võisilm ja sega ühtlaseks. Riivi suvikõrvits ja prae pannil kuniks liigne vedelik on sellest välja haudunud. Sega kartulipudru sisse ning maitsesta segu soola-pipra ja tilliga.
2. Rulli hapukoorega muretainas jahusel pinnal ristküliku kujuliseks. Tõsta vorsti-kujulisena keskele kartulitäidis. Kata see pealt tainaga ja rulli murdekoht alla. Mätsi kinni otsad. Tõsta ahjuplaadile. Soovi korral kaunista pirukat pealt tainaribadega. Määri pealt lahtiklopitud munaga, raputa peale soolahelbeid ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni pirukas on alt ja pealt kuldpruun.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marge 11.okt 2012 11:05
Täitsa mõnsa pirukas. Küll kartulipudurule lisasin ikka keenud piima ka, et pudru ikka mõnusam ja ühtlasem oleks. Ka täidise vormine oli kummaliselt kirjas. Rullisin taigna ristkülikuks, keskele piklikult kartuli täidis, mille vajutasin lamedaks. Külgedel asuvale taignale ühtlsed sälgud noaga sisse, ja siis punusin vaheludmisi kummalki poolt võttes taigna riba. Valmis piklik ja vedela poolne pirukas ei kaannatanud tõstmist. Tõmbasin koos küpsetuspaberiga, mille peal olin kohe taigna rullinud ja vorminud, ilma äärteta plaadi peale.
1