Rahvusköögid  » Eesti

Rikkalik kõrvitsapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Feta, kõrvits ja kartulist rikastatud tainapõhi küpsevad üheksoos pirukaks, mil krõbe põhi ja kreemine sisu.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1 tund, kuni see on pehme. Jahuta ja lõika maha koored. Tükelda 2 cmx2cm suurusteks tükkideks ja jäta sõelale nõrguma, et üleliigne vesi eemalduks. Kasuta võimalusel muskaatkõrvitsat, sest see ei ole nii vesine ning maitseb pisut pähkliselt.
2. Rulli kartuli-muretainas jahusel pinnal lahti ja aseta 20 cm-se koogivormi põhja ja seintele. Aseta 20 minutiks külmkappi tahenema. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit koos küpsetusubadega. Selleks aseta koogipõhjale küpsetuspaber ja selle peale raskuseks spetsiaalsed küpsetusoad, riis, herned vms. Eemalda küpsetusoad ning küpseta veel 10-15 minutit kuniks koogipõhi on kergelt pruunikas.
3. Klopi lahti munad, sega hapukoore ja keedetud riisiga ning maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Soola lisamisel arvesta, et kõrvits on suhteliselt mage, samas on feta üsna soolane. Sega sisse kõrvitsatükid.
Aseta eelküpsetatud koogipõhjale 2/3 murendatud feta juustu, selle peale kalla kõrvitsa muna-riisi-segu ja kõige peale 1/3 feta juustu. Kaunistuseks võid koogi peale sättida järelejäänud tainast ribasid või näiteks kõrvitsa-kujundeid.
4. Küpseta pirukat 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni täidis on seest hüübinud.

VAATA TAINA RETSEPTI SIIT
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa