Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Peedi-kartulileib

Eesti

Peedi-kartulileib

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
On leibasid, mis on niii head ja ilusad, et neid lihtsalt peab edasi kinkima. Peet muudab leiva pehmeks ja mahlaseks, kartul aga muredaks ja kooriku kõrbedaks. Tee juurde veel ürdi- või maitsevõid.

üle 60 min

Ettevalmistus 20 min + kerkib 1,5 tundi + ahjus 30–35 min

Retsept
5 dl Piim
50 g Presspärm
2 tl Sool
200 g Kartul (keedetud)
300 g Peet (keedetud)
0.5 tl Pähklid (jahvatatud)
8 dl Nisujahu
8 dl Rukkijahu
75 g Või
Sulata pärm ja sool käesoojas piimas. Lisa pudruks tambitud kartulid, peet (püreeritud või peene
riiviga riivitud) ning jahvatatud pähklid. Sõtku hulka jahud ja pehme või. Pane tainas kaetuna 1 tunniks kerkima, kuni maht on kahekordistunud. Vormi tainast 3 ümmargust leiba ja tõsta ahjuplaadile küpsetuspaberile, lase veel pool tundi kerkida. Lõika noaga peale ristiviilud ja riputa peale jahu. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.

KOMMENTAARID

Kats 24.dets 2012 22:26
Olen juba 2X teinud ja olen jahudega mänginud. Esimesel korral oli õhulisem,nüüd rohkem leiva moodi. Panin veel päevalilleseemneid pähklite asemel ja singitükikesi. Need said vist liiga väikesed ,polnud eriti tunda. Järgmine kord panen suuremad tükid. Ma ei tea ,kas minu maitsemeelega on midagi lahti aga ma ei tundnud ei peedi maitset,ega ka kartulit. Muidugi ega neid teab mis palju olnud ka.:Y
manni 20.dets 2012 11:15
Minul jäi ka seest pisut plönn, maitse see-eest väga hea.
meeri 19.dets 2012 20:15
minul jäi küll seest nats plönn, miks aga muidu mõnus maitse
Mufalda 14.dets 2012 23:32
Super hea! Yks leibadest sai otsa kohe ahjust tulles. Mehega kahekesi nosisime v6iga :-) Eks vaatab, kuidas leib homme ka maitseb. M6nusalt kr6be ja maitsev koorik!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes