Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Peedi-lihapirukas

Eesti

Peedi-lihapirukas

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Toekas pirukas mureda taina ja toitva täidisega sobib lõuna- või õhtueineks.

üle 60 min

Ettevalmistus 1 tund + ahjus 25–30 min

Retsept
TAINAS
3.5 - 4 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
1 tl Küpsetuspulber
125 g Või
2 tk Kartul (keedetud)
1 tk Muna
TÄIDIS
1 - 2 tk Sibul
400 g Peet (keedetud)
400 g Hakkliha
150 g Toorjuust (seenemaitseline)
1 tl Sool
Küüslauk
Harilik pune
Petersell
Muna (määrimiseks)
Sega jahu, sool ja küpsetuspulber pehme võiga, lisa muna ja peene riiviga riivitud keedetud kartulid. Sega ühtlaseks ja tõsta lauale toidukilele. Kata teise kilega ja litsu käega lamedaks ristkülikuks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi. Haki sibulad ja riivi peet jämeda riiviga. Kuumuta hakkliha ja sibulaid pannil õlis seni, kuni hakkliha pole enam roosa. Sega riivitud peediga. Sega täidise hulka toorjuust, maitsesta ning sega hakitud pune ja peterselliga. Jahuta segu. Rulli tainas õhukeseks, 2–3 mm ristkülikuks, lõika servad sirgeks ja jäta äralõigatud tainas kaunistuseks. Tõsta täidis taina keskele, keera ääred üles nii, et need ei kataks keskosa. Rulli äralõigatud tainas lahti, lõika ribadeks ja kaunista nendega pirukas. Määri pealt munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit.

Kogus 8 lõiku.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana