Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Kõrvitsa-astelpajudžemm

Eesti

Kõrvitsa-astelpajudžemm

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maheda maitsega kõrvitsale annab astelpaju hapukust lisaks. Hapukas moos sobib saiale, pudrule või pannkoogile, aga miks mitte ka mőne liharoa lisandiks või maitseks kastmesse.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 kg Kõrvits (viljaliha)
4 dl Vesi
1 kg Astelpajumarjad
700 g Hoidisesuhkur
Tükelda kõrvitsa viljaliha. Vala potti, kalla peale vesi ja kuumuta keemiseni. Keeda 20 minutit või kuni kõrvits on hästi pehme. Püreeri. Püreeri ka marjad ja suru läbi tiheda sõela. Lisa astelpajupüree kõrvitsale, kuumuta keemiseni. Sega hulka moosisuhkur ja lase 10 minutit podiseda. Pane kuumalt purkidesse.

Kogus 1,5 liitrit.

KOMMENTAARID

Agne 08.dets 2013 12:46
Ma tegin ka külmutatud marjadest ja jätsin vee panemata. Töötas hästi. Imeline maitse!
Merike 08.dets 2012 14:13
Kasutasin sügavkülmutatud astelpajumarju ja ilmselt sellepärast jäi moos väga vedel. Oleksin pidanud lisatud 4 dl vett vist ära jätma. Praegu moos veel leige, võib-olla külmalt natuke paksem. Aga maitse on super hea! Värv ka väga ilus.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga