Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Pirnikook valge šokolaadiga

Eesti

Pirnikook valge šokolaadiga

Maru Maru maitsev maailm
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Kookidega on ikka nii, et need jäävad meenutama mõnda kindlat sündmust, külaskäiku või meeldivat õhtut. Selle koogi võiks pühendada perekond Rongale, kelle linnupoja auks see kook esimest korda valmis sai.

üle 60 min

Retsept
TAINAS
6 dl Nisujahu
100 g Või
1 dl Fariinsuhkur
1 tk Muna (väike)
KATE
1.5 dl Rõõsk koor 35%-line
1 dl Suhkur
2 tk Muna
1 tk Munakollane
100 g Valge šokolaad
30 g Või
4 - 6 tk Pirn
2 spl Fariinsuhkur
1 tk Sidrun (riivitud koor ja mahl)
1 dl Mandlilaastud
Meliss
Mätsi kokku tainas, mähi kilesse ja saada pooleks tunniks külmikusse. Puhasta pirnid südamikest ja lõika neljaks. Parem on kasutada natuke kõvemaid pirne - nii ei vaju need ahjus ära. Riivid sidrunikoor pirnisektoritele ja pigista peale mahl. Puista pisut fariinsuhkrut, sega läbi ja lase maitsestuda.
Sulata valge šokolaad vahukoore ja võiga pisikeses potis ja nõrgal tulel, samal ajal segades. Klopi munad ning munakollane suhkruga heledaks vahuks. Lisa pisut jahtunud šokolaadi-vahukooresegu munavahule ja vispelda läbi.
Suru tainas 25 cm läbimõõduga vormi. Lao pirnid nii ilusti, kui oskad, puista mandlilaaste ning vala peale kate. Kata vorm fooliumiga, aseta 180 kraadisesse ahju ja küpseta 40 minutit. eemalda foolium ja küpseta veel pool tundi või kuni kook on pealt kuldkollane. Enne melissilehtedega serveerimist lase koogil maha jahtuda.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 20.jaan 2013 21:29
Sandra: lause on tõesti veidi segadusttekitav, aga siin on rõhk sellel, et ?okolaadi-
vahukooresegu oleks PISUT jahtunud, mitte et seda tuleks lisada pisut. Seega oli kõik õige. Ka vahukoort vahustama ei pea. Kook taheneb ära jahtudes, seega seda soojalt kahjuks serveerida ei saa.
Sandra 20.jaan 2013 12:27
Retseptis jäi arusaamatuks 1 koht - Klopi munad ning munakollane suhkruga heledaks vahuks. Lisa pisut jahtunud ?okolaadi-
vahukooresegu munavahule ja vispelda läbi - aga kuhu läheb ülejäänud ?okolaadi-
vahukooresegu?? Seepärast paningi kõik segu munavahu hulka ning mass sai muidugi vedel, vispeldamine ja vahustamine ei aidanud, sest kuumutatud vahukoor vahule ei lähe ja munavaht vajus ka muidugi ära. Kook muidu hea, magus, aga jäigi keskelt vedelaks. Kuidas teised teinud on?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool