Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Rikkalik küülikuhautis

Eesti

Rikkalik küülikuhautis

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hõrk rikkaliku maitsega küülikuroog on tõeline talveroog.

üle 60 min

Valmistusaeg 25 min + maitsestumiseks 30min + küpseb 2 tundi

Retsept
portsjonile
150 g Aprikoos (kuivatatud)
0.5 dl Brändi
0.5 dl Pruun suhkur
1 tk (2 kg) Küülik
1 dl Nisujahu
2 spl Õli
3 viilu Peekon
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
2 tk Porgand
2 vart Seller
2 oksa Tüümian
1 leht Loorber
1.5 dl Valge vein
2.5 dl Kanapuljong
Vala aprikoosidele suhkur ja brändi ning jäta vähemalt pooleks tunniks seisma. Tükelda küülik ja veereta tükke jahus. Kuumuta õli haudepoti põhjas. Pruunista selles küülikutükid igast küljest ja tõsta kõrvale. Pruunista potipõhjas tükeldatud peekon, hakitud sibul ja küüslauk ning viilutatud porgandid ja sellerivarred. Lisa tüümian ja loorber ning kuumuta veel minut aega. Lisa vein ja puljong ning tõsta küülikutükid potti tagasi. Kuumuta keemiseni. Lisa aprikoosid koos brändiga. Kata pott kaanega ja hauta 150-kraadises ahjus 2 tundi.

KOMMENTAARID

külamari 09.nov 2013 13:52
Olen teinud juba mitu korda, keele viib alla nii meestel kui naistel-
lastel. Isadepäe-
vaks teen jälle. Nämma. Hindaks 5+, aga millegipärast tuli 3,31, see pole küll minu hinne.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette