Rahvusköögid  » Eesti

Kreemikook mee ja mandlitega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Suur plaaditäis kreemise sisu, pehme ümbrise ja krõbeda kattega võrratut kooki.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 35 min + kerkib 85 min + ahjus 45 min

Sõelu jahu kaussi ja tee keskele süvend. Hõõru pärm 1 sl suhkru ja 4 sl piimaga vedelaks. Vala süvendisse ja raputa pisut jahu peale. Jäta 30 minutiks sooja kohta seisma. Sulata või ja sega piima ja suhkruga. Sõtku tainasse koos ülejäänud ainetega ja jäta veel 45 minutiks kerkima. Tõsta tainas ahjuplaadile ja rulli umbes 1 cm kõrguseks plaadiks. Torka kahvliga läbi ja jäta kaetuna 10 minutiks kerkima. Katteks kuumuta vahukoor keemiseni, sega hulka mesi ja suhkur. Lisa mandlilaastud ja määri kate tainale. Küpseta 190-kraadise ahju keskosas 45 minutit. Kreemiks klopi muna piimaga lahti, klopi hulka jahu ja suhkrud. Kuumuta keemiseni ja jätka kuumutamist nõrgal tulel kogu aeg segades, kuni kreem pakseneb. Lase jahtuda. Lõika jahtunud koogil ääred ära ja lõika kook horisontaalselt pooleks. Vahusta koor ja sega jahtunud keedukreemiga. Määri alumisele
tainapoolele, tõsta teine pool peale.
Kogus 24 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa