Rahvusköögid  » Eesti

Memme saiavorm

Keskmine hinne: 3.73 Allikas: Talvetoidud Autor: Lia Virkus
Talvisel ajal on mõnus teha saiavormi, nii nagu meie vanaemad seda tegid. Külm piim peale ja küll maitseb hea! Rooga võib valmistada ühes suures vormis, aga pidulikumal puhul võib ka katsetada, kuidas see portsjonvormides välja kukub.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
Lõika üks terve sai kuubikuteks ja laota pool neist ühte suurde või 6–8 väikesse võitatud ahjuvormi. Tõsta kuhjakestena peale moos ja siis ülejäänud saiakuubikud. Vispelda piim ja koor munade ja suhkrutega läbi ning nirista vormi(desse). Tee lusikaga augud, et munapiim valguks allapoole. Küpseta 200kraadises ahjus 30–40 minutit või kuni munapiim on hüübinud ja saiakuubikud pealt krõbedad.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Janne 10.juuli 2013 12:34
Õunamoosi, kaneeli ja rosinatega - meie pere lemmik.
Triin 07.märts 2013 21:50
Väga kift retsept. Saia kogus võiks olla ainult 1pk (pakk). See 1tk on eksitav, justkui oleks ühest viilust juttu. :)
kerli 10.jaan 2013 16:59
mm.... see on lihtsatlt nii hea et söö kasvüi koos ahjuvormiga :Y
rõõmus 08.dets 2012 09:59
Pohlamoosiga on lihtsalt imehea...lisasin ka kaneeli :)
1