Rahvusköögid  » Eesti

Maapirnikeeks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Maru
Keeks maapirnimügarikest ja halvaast.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vanilliekstrakt ning vahusta veel. Pese maapirnimügarikud ning koori – lihtsalt selleks, et toon oleks heledam ja maitse pehmem. Riivi peene riiviga ja enne kaussi lisamist pigista pisut vedelikku välja, muidu saab tainas liiga voolav. Riivi hulka sidrunikoor,
haki valge šokolaad ja murenda sekka halvaa. Liida jahud omavahel ning lisa küpsetuspulber, sega tainale ning vala võiga määritud ning mannaga vooderdatud vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus ligi 50 minutit. Kui kipub pealt kõrbema, kata fooliumiga. Jahtunud keeksi võid katta 3 sl toorjuustu ja 100 g valge šokolaadi seguga. Sulata šokolaad veevannil ning vispelda hulka toorjuust. Kes magusust lisaks soovib, siis 1 sl tuhksuhkrut sekka. Ent maitseb hea ka ilma!
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa