Rahvusköögid  » Eesti

Kook Eesti vabariigile

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
See kook on lihtsalt jumalik. Eriti tassi tulikuuma kohviga. Palju õnne, Eesti!
Valmistusaeg: üle 60 min
Riivi pisut tahkeks läinud leib blenderis. Karamellista puru pannil koos või ja suhkruga. Jahuta ja pudista kaks kolmandikku purust lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja. Ülejäänu hoia enne serveerimist pealeraputamiseks. Klopi toasoe toorjuust suhkruga. Lisa tilgas kuumas vees lahustatud kohv ja vanillsuhkur.
Vahusta koor ja sega kõik ettevaatlikult segamini. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista vesi välja ja sulata nad kuumas vees, nii väheses kui võimalik. Lisa želatiin segule. Kalla segu ettevaatlikult
vormi leivapuru peale. Aseta kook vähemalt paariks tunniks tahenema. Enne lauale andmist kaunista karamellistatud leivapuruga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 25.veeb 2013 09:14
Ühe lehe želatiini kohta võta 2,2 g želatiinipulbrit. Võrdluse leiad ka siit: http://toiduta-
re.ee/t%C3%B6%C3%B6-
riistad/targad_ta-
belid/D74B/#Kaalu
ja mahu vahekordade võrdlustabel
k 24.veeb 2013 12:22
ma ei tea
Maria 23.veeb 2013 17:36
Aga kui on puru želatiin, kuidas siis toimima peab?
1