Rahvusköögid  » Eesti

Musta sõstra kook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Munavalgekattega koogi täidiseks sobivad igasugused tugevamaitselised marjad, peale mustade sõstarde tasub katsetada näiteks mustikate või punaste sõstarde, aga miks mitte ka kirssidega. 
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Rulli muretainas õhukeseks ja aseta paari sentimeetri kõrguse sakilise äärega koogivormi.
2. Aseta raskuseks tainale küpsetuspaber hernestega ning eelküpseta põhja 190 kraadi juures kuni 20 minutit.
3. Sega sõstrad suhkrute ja tärklisega ning vala eelküpsetatud põhjale.
4. Vahusta munad suhkru ja sidrunimahlaga tihkeks vahuks ning jaota koogile.
5. Küpseta 190 kraadi juures kuni 15 minutit.
Kogus 8 lõiku.

SOOVITUS
* Marjadele peab kindlasti tärklist lisama, see hoiab mahlad kinni ega tee koogipõhja liiga vesiseks.
* Kooki võid teha ka külmutatud marjadest, sellisel juhul pole vaja neid isegi üles sulatada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa