Rahvusköögid  » Eesti

Liblikatort maasikatega

Keskmine hinne: 3.66 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Tõeline suveunistus - kohupiim, vahukoor ja maasikad!
1. Koogipõhjaks vahusta kergelt läbi toasoe või, suhkur ja riivitud sidrunikoor. Võid seda lausa puulusikaga teha. Lisa ühekaupa munad, seejärel kohupiimapasta ja omavahel segatud kuivained. Kalla 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 40 minutit. Kontrolli küpsust grillvardaga.
2. Jahuta kook täielikult ja lõika seejärel horisontaalselt kaheks võrdse paksusega kihiks.
3. Vahusta koor suhkruga ja sega juurde kohupiimapasta. Määri alumisele koogipõhjale toormoosi ja tõsta selle peale kohupiima-vahukoore segu. Kata teise koogipoolega ning määri see samuti esmalt toormoosi ja seejärel kohupiima-vahukoore seguga. Silu pealispind.
4. Lõika kook keskelt pooleks ja säti ümarad pooled vastakuti. Jäta poolte vahele ruumi, et nende vahele üks tervete maasikate rida panna (vt fotot). Tõsta kreemi ka koogi äärtele. Viiluta ülejäänud maasikad ja säti koogile.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mailis 25.juuni 2013 21:49
Maitsev tuli :)
1