Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Kirsi-kodujuustukook

Eesti

Kirsi-kodujuustukook

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kodujuustu asemel võid pirukas kasutada ka toorjuustu, mida pole vaja läbi sõela suruda.

40-60 min

Retsept
PÕHI
4.5 dl Nisujahu
0.75 dl Suhkur
0.5 tl Sool
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Riivitud sidrunikoor
125 g Või
2 tk Muna
TÄIDIS
400 g Kirsid
2 sl Kirsiliköör
0.5 dl Suhkur
1 sl Maisitärklis
Kodujuust või
400 g Toorjuust
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
Mõõda jahu, suhkrud, sool, riivitud sidrunikoor ja pehme või kaussi ning näpi läbi. Lisa munad ja sega ühtlaseks. Suru võiga määritud ja jahuga üleraputatud 24 cm lahtikäiva vormi põhja ja äärtele, pane pooleks tunniks külmkappi. Poolita kirsid ja eemalda kivid. Haki või purusta kombainis. Lisa kirsiliköör. Sega omavahel suhkur ja maisitärklis, lisa kirssidele. Vala segu põhjale ja tasanda ühtlaseks. Hõõru kodujuust läbi sõela. Lisa munad, suhkur ja vanillsuhkur. Sega ja vala juustusegu vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 40–50 minutit. Jahuta korralikult, enne kui serveerid.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes