Rahvusköögid  » Eesti

Tikri-maasikapirukas

Keskmine hinne: 3.66 Allikas: Magusad ahvatlused Lahemaa servalt Autor: Eva-Maria Liiv
Tore värviline pirukas, kus saab kasutada tikreid, mis muidu kipuvad teenimatult tähelepanuta jääma.  Maasikad tikrite kõrval võivad olla nii värsked kui ka sügavkülmast võetud.
Valmistusaeg: üle 60 min
Puhasta tikrid ja maasikad ning pane kaussi koos suhkru ja sidrunikoorega vähemalt pooleks tunniks “tõmbama”. Samal ajal valmista tainas. Sega suures kausis sõrmede vahel tuhksuhkur, purustatud mandlilaastud, võitükid ja ekstraktid. Lisa muna. Sõelu hulka jahu. Sega tainas ühtlaseks ja vormi sellest pall. Mässi toidukilesse ning pista 30 minutiks külma. Seejärel rulli tainas lahti ja vajuta küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni põhi muutub kergelt kuldseks. Kalla marjad põhjale ja pista veel 30 minutiks ahju. Söö soojalt näiteks vanillijäätisega, aga pirukas maitseb hea ka külmalt ilma lisanditeta.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa