Rahvusköögid  » Eesti

Suvine soolakurk mulliveega

Keskmine hinne: 3.16 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Krõmpsuvaid suvekurke võid vastavalt vajadusele valmistada mitu korda nädalas, just nii, nagu isu tuleb. Põnevama tulemuse saavutamiseks kasuta gaseeritud mineraalvett, mis muudab kurgid eriti krõmpsuks. Kogus 1 liiter.
1. Pane kurgid paariks tunniks jääkülma vette.
2. Peenesta käte vahel mädarõikaleht. Puhasta ja viiluta küüslauk ning mädarõikajuur.
3. Kuumuta vesi keemiseni ning lisa sool ja suhkur.
4. Pane purgi põhja mustasõstralehti, küüslauku, mädarõikatükke ja tilli. Lao peale osad kurgid. Tee nii veel mitu kihti. Lao kõige peale mustasõstralehed. Kalla üle soolveega ja aseta peale raskus. Päeva pärast saad juba kurke näksida, kolme päeva vanusena on need aga oma parimas vormis. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
aire 10.sept 2013 16:32
olen teinud hapukurki värska mineraalveega talveks.tulevad eriliselt head ja krõmpsuvad kurgid .
Siiri Kirikal 22.aug 2013 14:31
Angeelika vastab, et mineraalveega tuleks keeta soola-suhkrumarinaad täpselt samamoodi nagu tavalise veega. Ehk need on üks ühele asendatavad.
MARI 11.aug 2013 12:01
kuhu seda mineraalvett lisatakse? variant a - tavalise veega + sool ja suhkur variant b - gaseeritud mineraalveega, ilma keetamata ja ilma soola/suhkruta?
1