Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Õuna-martsipanirullid

Eesti

Õuna-martsipanirullid

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mahlased rullid, millele martsipan annab toreda maitselisa, on parimad ahjusoojalt. Kogus 30 tükki.

üle 60 min

Ettevalmistus 30 min + kerkimisaeg 1,5 tundi + ahjus 8–10 min

Retsept
TAINAS
50 g Pärm
125 g Või
5 dl Piim
1.5 dl Hele siirup
Sool
12 dl Nisujahu
TÄIDIS
100 g Või
100 g Martsipan
0.5 dl Fariinsuhkur
4 tk Õun
2 sl Sidrunimahl
PEALE
Muna (määrimiseks)
Fariinsuhkur
1. Murenda pärm kaussi. Sulata või ja sega piimaga. Vala pisut piima-võisegu pärmi hulka ja hõõru, kuni pärm on lahustunud. Vala kaussi ülejäänud piima-võisegu, siirup, sool ja jahu. Sõtku tainast, kuni see tuleb käte ja kausi küljest lahti. Lase rätiku all soojas kohas umbes 1 tund kerkida.
2. Täidiseks vahusta või, lisa murendatud martsipan ja fariinsuhkur. Sega ühtlaseks. Koori õunad ja riivi jämeda riiviga, sega sidrunimahlaga. Jaga tainas kaheks ja rulli jahusel laual 2 ristkülikuks.
3. Määri täidis ühtlaselt tainale. Tõsta peale riivitud õunad. Rulli pikemat äärt pidi kokku. Lõika rullist umbes 2 cm paksused lõigud. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase pool tundi kerkida. Määri pealt lahtiklopitud munaga. Puista peale fariinsuhkrut. Küpseta 225-kraadises ahjus 8–10 minutit.

HEA TEADA!
Sõtuvalt jahu omadustest, kui tainas jääb liiga vedel, lisa veel 1 dl jagu jahu. 

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes