Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Tainas frititud õunad

Eesti

Tainas frititud õunad

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Magustoit tuleb parim hapudest õuntest. Serveeri soojalt, lisandiks sobib vanillijäätis. Kogus 24 tükki.
20-40 min
Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
portsjonile
2 dl Nisujahu
4 dl Hele õlu
1 tk Munavalge
0.5 dl Suhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
Ingver (jahvatatud)
1 l Õli (küpsetamiseks)
4 tk Õun (hapu ja suur)
1. Õunad koori, eemalda südamed ja lõika õunad umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks.
2. Sega jahu ja õlu ühtlaseks. Vahusta munavalge kõvaks vahuks ja lisa jahu-õllesegule. Kui tainas on liiga paks, vala õlut juurde. Sega taldrikus suhkur, kaneel ja ingver.
3. Kuumuta õli potis 180 kraadini. Kasta õunaviilud tainasse ja küpseta õlis 1 minut mõlemalt poolt, kuni tainas on kuldpruun. Tõsta vahuklubiga potist välja, jahuta pisut ja veereta suhkrukaneelisegus.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega