Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Kiire ja lihtne ploomikook

Eesti

Kiire ja lihtne ploomikook

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Kiirelt ja lihtsalt valmiv ploomikook on õhukese põhja ja rohkete ploomidega mahlane ja kergelt kaneeline kook, mille kõrvale serveeri vahukoort või jäätist. Speltajahu puudumisel võid selle täies ulatuses asendada nisujahuga. Kogus 6 kuni 8 lõiku.
üle 60 min
Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
115 g Või
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
60 g Nisujahu
60 g Speltajahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
500 g Ploomid
PEALE
1 tl Kaneel
2 tl Suhkur
1. Hõõru toasoe või suhkruga kergelt vahule. Lisa ühekaupa munad, seejärel omavahel segatud kuivained ja määri saadud mass 26 cm-se koogivormi põhja.
2. Eemalda ploomidelt kivid ja lõika ploomid neljaks. Aseta ringikujuliselt koogipõhjale nii, et saad kogu koogi ploomidega tihedalt kaetud. Raputa peale kaneeli-suhkru segu ja küpseta 180-kraadises ahjus 40-50 minutit.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 04.aug 2014 12:16
Eva vastab: "Jah, ikka saab speltajahu tavalisega asendada."
kati 02.aug 2014 18:11
kui mul speltajahu pole kas võin selle tavalise jahuga asendada?
ikka123 28.aug 2013 10:28
Lihtne tõesti, nii teha kui süüa. Sõime jäätisega väga nauditav maitsekooslus: magus-haput mahendav jäätis.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega