Rahvusköögid  » Eesti

Kiire ja lihtne ploomikook

Keskmine hinne: 3.61 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Kiirelt ja lihtsalt valmiv ploomikook on õhukese põhja ja rohkete ploomidega mahlane ja kergelt kaneeline kook, mille kõrvale serveeri vahukoort või jäätist. Speltajahu puudumisel võid selle täies ulatuses asendada nisujahuga. Kogus 6 kuni 8 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Hõõru toasoe või suhkruga kergelt vahule. Lisa ühekaupa munad, seejärel omavahel segatud kuivained ja määri saadud mass 26 cm-se koogivormi põhja.
2. Eemalda ploomidelt kivid ja lõika ploomid neljaks. Aseta ringikujuliselt koogipõhjale nii, et saad kogu koogi ploomidega tihedalt kaetud. Raputa peale kaneeli-suhkru segu ja küpseta 180-kraadises ahjus 40-50 minutit.

SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 04.aug 2014 12:16
Eva vastab: "Jah, ikka saab speltajahu tavalisega asendada."
kati 02.aug 2014 18:11
kui mul speltajahu pole kas võin selle tavalise jahuga asendada?
ikka123 28.aug 2013 10:28
Lihtne tõesti, nii teha kui süüa. Sõime jäätisega väga nauditav maitsekooslus: magus-haput mahendav jäätis.
1