Rahvusköögid  » Eesti

Melissa ema ploomi-õunakook

Keskmine hinne: 3.82 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Pere ja Kodu
Imehea mahlane ja hapukas kook, mis säilib maitsvana mitu päeva. Sobib hästi just sügisel, kui kodumaised annid on valmis. Kogus 12 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vispelda sulatatud või ja suhkur kokku, lisa ükshaaval munad. Sega jahu koos küpsetuspulbriga muna-võisegusse. Seejärel lisa vahukoor. Koori õunad ja lõika tükkideks.
2. Puhasta ploomid kividest ja tükelda samuti. Sega tainasse ploomitükid, üks osa õunatükke, rosinad ja pähklipuru.
3. Pane tainas 24 cm läbimõõduga võitatud koogivormi. Lao peale ülejäänud õunatükid, mis on kergelt toiduõliga segatud. Soovi korral maitsesta kaneeli ja suhkruga.
4. Küpseta 200kraadises ahjus 30–35 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Nea 27.aug 2016 19:18
Tegin ka ilma pählikte ja rosinateta. Super kook! Lihtne teha, mahlane ja maitsev! Soovitan soojalt!
Ann 14.aug 2016 00:59
Väga hea põhja baasretsept - ploome mul ei olnud, nii et lisasin õunu, mustikaid ja pähkleid ja väga kohev ja maitsev tuli. Kes väga magusat ei armasta ja lisab tainale juba niikuinii ka magusaid marju/õunu vms, võib suhkru 1dl peale jätta.
loo47 12.sept 2013 15:28
kui palju võtab kookosrasv? näidis 125g võid- ????? kookosrasva?
Riina 28.aug 2013 18:39
Tegin kooki ploomide ja õuntega, rosinaid ega pähkleid ei pannud. Enne õunaviilude kihi ladumist määrisin natukese kohupiimakreemi ka peal. Õuntele veel kaneeli ja demerara suhkurt ka. Väga hea maitsega kook tuli. Valge suhkru asemel kasutasin rafineerimata suhkurt ja osa võist asendasin kookosrasvaga, sest või oli otsakorral. Ilmselt mu kook tuli originaalist päris erinev aga usun, et originaal on ka väga hea.
1